POČELO SUĐENJE

Zoran Marjanović prvi put ispričao da je ipak silazio do šiblja u kom je pronađeno Jelenino tijelo

Marjanović je osumnjičen za ubistvo supruge Jelene. Agencije

Avaz.ba

5.11.2019

Zoran Marjanović, suprug ubijene pjevačice Jelene, čija je smrt već godinama misteriija, više od dva i po sata iznosi odbranu pred Višim sudom u Beogradu.

Srbijanski mediji navode da je Marjanović je, po savjetu advokata, odbio da odgovara na pitanja tužilaštva.

Marjanović je pred sudom do detalja opisivao koga je sve sreo na putu do nasipa i na nasipu kada je njegova supruga Jelena nestala.

On je ispričao da je posljednja rečenica koju mu je Jelena rekla pre nego što je nestala bila: "Odoh ja". Nakon čega je, kako kaže, otišla da trči i on je više nije vidio.

Marjanović je ispričao da je perifernim vidom vidio kako se Jelena penje na nasip i odlazi, a onda je nabrajao koga je sve primjetio na nasipu - ženu s kozama, čoveka sa štapom i, kako tvrdi, "veliki broj ljudi koje policija nije identifikovala".

Marjanović je pred sudom ispričao i nešto što do sada nikada nije pominjao - on je tvrdio da ima objašnjenje kako je na njegovim pantalonama pronađeno blato istog sastava kao ono s mjesta gde je pronađeno Jelenino tijelo. Marjanović je ranije više puta pitan da li je tokom potrage za suprugom silazio do kanala, i do sada je uvijek tvrdio da nije i ovo je bio jedan od glavnih dokaza tužilaštva protiv Marjanovića. Međutim, sada je promijenio ploču i tvrdi da je jutro nakon Jeleninog nestanka ipak bio na nasipu.

- Pred zoru sam ponovo otišao na nasip i po šiblju sam s porodicom pretraživao u nadi da ću nešto pronaći - rekao je danas Marjanović.

U njegovom saslušanju pred tužiocem, Marjanović ranije ovo nije pominjao.

On je ispričao da je kobnog dana pokušao i da uđe u napuštenu kuću u blizini nasipa kako bi pronašao suprugu.

Marjanović je veći dio svoje današnje odbrane iskoristio kako bi pričao o "torturi koju prolazi od strane medija zbog ubistva".

- Život mi je unište, protiv mene se vodi hajka, mojoj porodici je teško - rekao je Marjanović.

Tužilaštvo tereti Marjanovića da je  2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mjesta zločina bila i njihova maloljetna kćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči. 


Zoran se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 mjeseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godinu i po od ubistva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.