INVESTICIJE Počeli razgovori s njemačkom kancelarkom Merkel

VW dolazi u Hrvatsku? Zagreb pripremio ponudu "koja se ne odbija"

Avaz.ba

Hrvatska je odlučna da dobije posao

Foto: Agencije


Vlada Hrvatske danas otvara razgovore s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel o dolasku čuvenog automobilskog brenda "Volkswagen" u Hrvatsku, navode tamošnji mediji.

Iako je prije tri sedmice šef proizvodnje VW-a Andreas Tostman (Tostmann) izjavio da ne traže alternativnu lokaciju za svoju milijardu i po eura vrijednu novu fabriku, ministar privrede RH Darko Horvat tvrdi da je Vlada Hrvatske pripremila ponudu njemačkom investitoru i da je odlučna u tome da se to ulaganje realizira u Hrvatskoj.

Horvat navodi da je Vlada prethodno dobila i obradila sve zahtjeve menadžmenta VW-a. Pronašla je i tri potencijalne lokacije za fabriku.

  • Varaždin, Ivanić-Grad i Dugo Selo ponuđeni kao moguće lokacije za gradnju fabrike

    Varaždin, Ivanić-Grad i Dugo Selo ponuđeni kao moguće lokacije za gradnju fabrike

    Foto: Agencije


- Razgovorat ćemo s gospođom Merkel o tome da VW realizira svoju investiciju u Hrvatskoj, a Vlada je sastavila ponudu za VW i pronašla tri lokacije na kojima je spremno milion kvadrata zemljišta i svi drugi uvjeti, a traženo je 40 parametara da se ta investicija ostvari - rekao je Horvat.

Dodao je da su tri lokacije za fabriku: Varaždin, Ivanić-Grad i Dugo Selo. Ni u jednom drugom dijelu Hrvatske nisu pronašli toliko slobodnog zemljišta spremnog za investiciju u kombinaciji s drugim uvjetima, poput ljudskih i obrazovnih kapaciteta i planova razvoja za narednih 20 godina.

Želimo Hrvatsku brendirati kao destinaciju izvrsnosti - ili ćemo sami stvoriti takve prilike ili ćemo ostati na prodaji sunca i čistog mora ili, pak, zdrave hrane, iako smo svjesni da dobar dio hrane, zapravo, uvozimo - kazao je Horvat.

Više o temi Hrvatska

IZA SVAKE USPJEŠNE ŽENE...
Sve o tajnom životu Jakova Kitarovića u sjeni Kolinde
NA VRH

Podijeli članak na