JAČANJE VEZA

Kao nekad Tito: Pogledajte kako su Ujedinjeni Arapski Emirati dočekali Đukanovića

Emirati nastavljaju poticati privatni sektor i ulagati u infrastrukturne projekte i ekonomiju

Piše: Sl. M. / Avaz.ba

25.11.2019

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović boravi u službenoj posjeti Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), gdje je upriličena svečana ceremonija dočeka. 

On je u UAE razgovarao sa šeikom Mohamedom bin Zajedom el-Nahijanom, krunskim princem Abu Dabija i zamjenikom vrhovnog komandanta vojnih snaga, kao i šeikom Mohamed bin Rašidom el-Maktumom, premijerom i potpredsjednikom UAE i vladarom Dubaija.

Šeik Mohamed el-Nahijan poželio je dobrodošlicu crnogorskom predsjedniku i ocijenio da od uspostavljanja odnosa dvije države bilježe izuzetan napredak i boljitak. 

- Učinit ću sve da naši odnosi rastu, razvijaju se i da gradimo mostove koji će nas trajno povezivati - kazao je El-Nahijan. 

Emirati nastavljaju poticati privatni sektor, da ulažu u Crnu Goru, a učešće Crne Gore na Expo 2020 vide kao dodatnu vrijednost koja će doprinijeti da se saradnja dvije zemlje u pojedinim oblastima udvostruči. U osvrtu na izazove i probleme u regionalnim i globalnim odnosima El-Nahijan je posebno zahvalio na pozicijama i stavovima Crne Gore u borbi protiv terorizma. 

Đukanović je zahvalio na pozivu i gostoprimstvu uz ocjenu da je formalno prva zvanična posjeta predsjednika Crne Gore najbolja potvrda povjerenja, poštovanja, solidarnosti i saradnje koje njeguju dvije zemlje.


U okviru zvanične posjete Ujedinjenim Arapskim Emiratima Đukanović je položio vijenac na spomenik palim borcima ''Wahat Al Karama''.


Đukanović položio vijenac na spomenik Wahat Al Karama - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.