VIDEOPORUKA Nakon razornih zemljotresa koji su pogodili Albaniju

Rama: Ono što nas ne ubije, to nas ojača

Želim da izrazim saučešće porodicama nastradalih i želim da uvjerim porodice da ćemo učiniti sve da spasimo svakog čovjeka koji diše ispod ruševina

E. Ma. / Avaz.ba

Edi Rama

Foto: Screenshot


Premijer Albanije Edi Rama izjavio je saučešće građanima koji su ostali bez svojih bližnjih ili bez domova u seriji razornih zemljotresa koji su pogodili ovu zemlju u ranim jutarnjim satima.

Poručio je da će posljedice otklanjati zajedno te da kreće u obilazak gradova Drač i Tumani, koji su najviše stradali u ovoj prirodnoj katastrofi.  

- Želim da izrazim saučešće porodicama nastradalih i želim da uvjerim porodice da ćemo učiniti sve da spasimo svakog čovjeka koji diše ispod ruševina - rekao je Rama u videoporuci koju je objavio na Facebooku.

Dodao je da je iz ruševina do sada spašena 41 osoba.

- Prvi kosovski timovi stigli su na zahtjev predsjednika Tačija. Sada mi je pokazao solidarnost s Albanijom koja je pogođena - naveo je Rama.

Oslovljavajući građane Albanije s "braćo i sestre", Rama je poručio da ova nesreća koja ih je zadesila, zahtijeva ogromnu hrabrost.

- Zajedno ćemo se suočiti s ovom velikom prirodnom katastrofom. Vlada je na terenu - poručio je Rama.

Na kraju je citirao izreku da "ono što nas ne ubije, to nas ojača" te je dodao da građane Albanije "ove velike riječi mogu učiniti još jačim".

NA VRH

Podijeli članak na