KOSOVO

Behdžet Pacoli poklanja milion eura za obnovu Albanije

Pacoli je na svom Facebook profilu napisao da je bio potresen kad je vidio ljudske žrtve i materijalnu štetu koju je razorni zemljotres ostavio u Albaniji

Pacoli: Donacija ide u pravcu obnove. Agencije

Avaz.ba

28.11.2019

Behdžet Pacoli (Behgjet Pacolli), lider Alijanse novo Kosovo, vršilac dužnosti ministra vanjskih poslova Kosova i poznati biznismen, saopćio je da njegova porodica poklanja milion eura za obnovu područja pogođenih snažnim zemljotresom u Albaniji. 

Pacoli je na svom Facebook profilu napisao da je bio potresen kad je vidio ljudske žrtve i materijalnu štetu koju je razorni zemljotres ostavio u Albaniji. Kazao je da to zahtijeva solidarnost i podršku kako bi se osiguralo vraćanje normalnog života građanima pogođenim zemljotresom.

- Odlučili smo, zajedno sa mojom porodicom (moji sinovi Ise i Ruhana Pacoli), da poklonimo milion eura za obnovu područja koja su pogođena zemljotresom. Ova donacija ide u pravcu obnove i upravljat će se na transparentan i siguran način s Vladom Albanije - naveo je Pacoli.

Dodao je da će se njegova podrška braći u Albaniji nastaviti te da će na organiziran način primiti i stotine porodica u Prištini.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.