SARADNJA

Delegacija Opće bolnice Sarajevo posjetila Institut za zdravstvenu zaštitu majke i djeteta "Dr. Vukan Čupić"

Ovaj centar je jedan od referentijih za dječiju patologiju u regionu

N. C. / Avaz.ba

29.11.2019

Prim.dr. Zlatko Kravić. Avaz

Početkom ove godine uspostavljena je saradnja o kontinuiranoj obuci osoblja Odjeljenja pedijatrije Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu s Institutom za zdravstvenu zaštitu majke i djeteta "Dr. Vukan Čupić". 

Prim. dr. Zlatko Kravić, direktor Opće bolnice, tokom nedavne posjete Beogradu uručio je zahvalnicu direktoru ovog instituta doc. dr. Radoju Simiću. Naime, ovaj centar je jedan od referentijih u regionu, koji svakodnevno rješava mnogobrojne komplicirane slučajeve iz oblasti dječije patologije.

Tokom ove godine na beogradskom institutu edukaciju je obavilo nekoliko medicinskih timova iz sarajevske Opće bolnice. Na edukaciji su učestvovali radiolozi, anesteziolozi, pedijatri i pedijatrijske sestre te su se s mentorima beogradskog instituta upoznali s multidisciplinarnim pristupom u liječenju djece. 

Delegaciju iz Opće bolnice, uz doktora Kravića, činila je i dr. Jasmina Šlaka, šefica Odjeljenja pedijatrije ove bolnice, a u Beogradu su ih primili doktor Simić i njegovi saradnici, dr. Snežana Ristić, dr. Marija Đaković, dr. Maja Šunjica te dip. med. sestra Ljiljana Plavanski.

Tokom ove posjete dogovoren je nastavak saradnje, kao i uzvratna posjeta uposlenika Instituta Općoj bolnici.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.