TUGA

Otac umro od raka, najstariji sin se ubio, a dvojica dječaka s mamom čekaju praznike u mraku

Peteročlanu porodicu dvije odvojene tragedije u posljednjih šest mjeseci pretvorile u tročlanu

Tužna priča potresla region. Kurir.rs

Avaz.ba / Kurir.rs

18.12.2019

Svetom Nikoli, svecu koji je među Srbijancima najzastupljenija srpska slava, porodica Panić iz sela Milićevci kod Čačka nikad se žalosnije neće pokloniti. 

Peteročlanu porodicu su dvije odvojene tragedije u posljednjih šest mjeseci pretvorile u tročlanu. Prvo je prije pola godine glava porodice, otac Slavko preminuo od tumora, a jučer je Slobodan, najstariji od trojice sinova, mladić od 30 godina, "otišao kod oca" digavši ruku na sebe. 

U kući bez vode i struje ostala je majka Dragica s dvojicom sokolova - Branislavom, koji pohađa za autolimara u Srednjoj mašinskoj školi u Čačku, i Miroslavom, koji ide u Osnovnu školu "Stepa Stepanović" u selu Gornja Gorevnica.

Nikoljdan će dočekati u trošnoj kući, za stolom sa skromnom trpezom i svijećom od koje će dopirati jedino svjetlo. Panići žive od 70 posto očeve penzije i od toga šta majka zaradi koja radi kao njegovateljica. Do prije neki dan doprinosio je i najstariji sin koji je kopao za dnevnicu, ali je digao ruku na sebe.

Ironija je što je taj isti mladić prije mjesec spriječio prijatelja da se ubije skinuvši ga s vješala, a onda je on to uradio.

Rođaci i prijatelji udružili su se da organiziraju akciju, da im se prije svega plati struja i uvede voda, a zatim i adaptira kuća i sakupi hrana, kao i sve što je potrebno za kuću.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.