REAKCIJA

Vulin nakon Komšićeve izjave o Kosovu: Ne čini drugima što ne želiš da čine tebi, mislim na RS

Srbijanski ministar odbrane u izjavu člana Predsjedništva BiH stavio Republiku Srpsku

Aleksandar Vulin. Avaz

Srna

22.12.2019

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin oglasio se saopćenjem u kojem je predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića nazvao "bošnjačkim predstavnikom koji nije imao priliku da nauči drevnu srpsku mudrost - ne čini drugima ono što ne želiš da čine tebi".

- Srbi kažu "ne čini drugima što ne želiš da čine tebi". Bošnjački predstavnik u Predsjedništvu BiH nije imao prilike da nauči ovu drevnu mudrost - naveo je Vulin, reagirajući na Komšićeve izjave da nema dileme da je Kosovo nezavisna država i da je, uprkos tome što ne postoji obostrano priznanje između BiH i Kosova, to faktički završen posao.

Vulin kaže da pretpostavlja da Komšić neće imati ništa protiv svojih riječi i njihovih posljedica, saopćeno je iz kabineta ministra odbrane Srbije.

- Uprkos tome što ne postoji obostrano priznanje između Republike Srpske i Srbije, to je faktički završen posao. Kako sada stvari stoje, moramo da sačekamo, iako nemam dilemu da je Republika Srpska nezavisna država. Ovo nije moja izjava. Ja poštujem Dejtonski sporazum i BiH. Ovo je izjava Komšića u kojoj sam umjesto Kosova stavio Republiku Srpsku - naveo je Vulin.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.