HRVATSKA Iza kulisa izbora

Kolinda je sinoć nosila svoju omiljenu haljinu: Evo zbog čega je to uvijek dobitna kombinacija

Avaz.ba

Grabar Kitarović: Uvjerena da je riječ o "sretnoj" haljini

Foto: PIXSELL


Aktuelna hrvatska predsjednica i kandidatkinja za novi mandat Kolinda Grabar-Kitarović sinoć se na pres-konferenciji pojavila u omiljenoj haljini, za koju najbliži prijatelji tvrde da joj je "sretna". 

Sivu haljinu s bijelom kragnom, koju je nosila sinoć u svom izbornom štabu, ponovila je već četvrti put, a radi se o univerzalno laskavom wrap modelu, koji ističe najuži dio tijela odnosno struk i tako čini figuru vizuelno vitkijom. 

Upravo zato wrap, odnosno haljine na preklop, ne izlaze iz mode već više od 50 godina, otkako ih je osmislila dizajnerica Diane von Fürstenberg.

Kolindinu haljinu potpisuje hrvatski brend ''True'', iza kojeg stoji dizajner Dalibor Beti (Betti). Osim sinoć, nosila ju je na ovogodišnjoj Sinjskoj alci u avgustu, a tada je uz nju napravila drugačiju frizuru, odnosno podigla je kosu.

  • U avgustu na Sinjskoj alki

    U avgustu na Sinjskoj alki

    Foto: PIXSELL


U istoj haljini pojavila se i na zabavi jedne medijske kuće u julu ove godine kada je, također, imala podignutu kosu, a nosila ju je i mjesec ranije na Predsjedničkom panelu poslovnog foruma Inicijative tri mora u Ljubljani.

  • Omiljena haljina hrvatske predsjednice

    Omiljena haljina hrvatske predsjednice

    Foto: PIXSELL


NA VRH

Podijeli članak na