HRVATSKA

Kolinda je sinoć nosila svoju omiljenu haljinu: Evo zbog čega je to uvijek dobitna kombinacija

Grabar Kitarović: Uvjerena da je riječ o "sretnoj" haljini. PIXSELL

Avaz.ba

23.12.2019

Aktuelna hrvatska predsjednica i kandidatkinja za novi mandat Kolinda Grabar-Kitarović sinoć se na pres-konferenciji pojavila u omiljenoj haljini, za koju najbliži prijatelji tvrde da joj je "sretna". 

Sivu haljinu s bijelom kragnom, koju je nosila sinoć u svom izbornom štabu, ponovila je već četvrti put, a radi se o univerzalno laskavom wrap modelu, koji ističe najuži dio tijela odnosno struk i tako čini figuru vizuelno vitkijom. 

Upravo zato wrap, odnosno haljine na preklop, ne izlaze iz mode već više od 50 godina, otkako ih je osmislila dizajnerica Diane von Fürstenberg.

Kolindinu haljinu potpisuje hrvatski brend ''True'', iza kojeg stoji dizajner Dalibor Beti (Betti). Osim sinoć, nosila ju je na ovogodišnjoj Sinjskoj alci u avgustu, a tada je uz nju napravila drugačiju frizuru, odnosno podigla je kosu.

U avgustu na Sinjskoj alki. PIXSELL

U istoj haljini pojavila se i na zabavi jedne medijske kuće u julu ove godine kada je, također, imala podignutu kosu, a nosila ju je i mjesec ranije na Predsjedničkom panelu poslovnog foruma Inicijative tri mora u Ljubljani.

Omiljena haljina hrvatske predsjednice. PIXSELL

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.