SRBIJA

Posljednja šansa da Marjanovići ispričaju šta znaju o Jeleninom ubistvu

Upitno hoće li Marjanovići išta reći, jer su svi oni tokom istrage pozivani u Više javno tužilaštvo gdje je trebalo da daju svoj iskaz

Jelena Marjanović ubijena 2016. godine. Avaz

Avaz.ba / Blic.rs

24.12.2019

Tri i po godine nakon ubistva Jelene Marjanović srbijanske pjevačice, porodica Marjanović naći će se pred Višim sudom u Beogradu sutra, 25. decembra, na suđenju za ubistvo njihove snahe . Bit će to posljednja šansa da se od najbližih članova pjevačicine porodice otkriju detalji vezani za zločin koji od 2016.godine  intrigira javnost.

Suočavanje Zorana,supruga ubijene Jelene te oca Vladimira, majke Zorice, brata Miloša, snahe Milice i Zoranovog sina iz prvog braka Uroša sa sudom usljedit će nakon što je 5. novembra optuženi Zoran Marjanović iznio svoju odbranu. 

Okrivljeni za ubistvo supruge tada je izmijenio svoj iskaz u odnosu na onaj koji je iznio 2017. godine nakon hapšenja u Višem javnom tužilaštvu i ispričao nešto što do sada nikada nije pominjao . On je tvrdio da ima objašnjenje kako je na njegovim hlačama pronađeno blato istog sastava kao ono s mjesta gde je pronađeno Jelenino tijelo. 

Marjanović je ranije više puta upitan da li je tokom potrage za suprugom silazio do kanala, i do sada je uvijek tvrdio da nije i ovo je bio jedan od glavnih dokaza tužilaštva protiv njega. Međutim, Marjanović je sada promijenio ploču i tvrdi da je jutro nakon Jeleninog nestanka ipak bio na nasipu.


On je kao svjedoke navodne potrage za njegovom suprugom naveo članove svoje porodice sa kojima su on i Jelena od vjenčanja živjeli. Upravo oni sada bi pred sudom trebalo da ispričaju sve što znaju o tom kobnom 2. aprilu 2016. godine, ali i o odnosima u kući, prije svega odnosu Jelene i Zorana. Ukoliko pristanu da svjedoče, to će biti prvi put da oni iznose detalje vezane za ubistvo pjevačice.

Međutim, srbijanski mediji prenose da je upitno hoće li Marjanovići išta reći, jer su svi oni tokom istrage pozivani  u Više javno tužilaštvo gdje je trebalo da daju svoj iskaz. Ali, oni su, jer su u srodstvu sa Zoranom, iskoristili svoje zakonsko pravo i odbili da svjedoče. 

Samim tim, tužilaštvo je već tada ostalo uskraćeno za mnoge detalje vezane za brutalno ubistvo pjevačice, ali i detalje vezane za njen i Zoranov odnos. Sada isto to Marjanovići mogu da učine pred sudom, jer prema srbijanskom Zakonu o krivičnom postupku, oni nisu u obavezi da svjedoče u postupku koji se vodi protiv njihovog najbližeg srodnika.

Još jedno svjedočenje koje je bilo od velike važnosti u tužilaštvu sada visi o koncu. U pitanju je iskaz Zoranove snahe Milice. Naime, ona u tužilaštvu nije mogla da odbije svedočenje, međutim, kako se nedugo nakon toga udala za Zoranovog brata Miloša, i ona je stekla status svjedoka koji nije dužan da svjedoči.


Ona je, kako je "Blic" ranije pisao, tada ispričala da je 3. aprila 2016. ujutro otišla sa Zoranom i Milošem na nasip kako bi pretražili teren, te i da je Zoran ulazio među šiblje u kanalu. Zoranova snaha ispričala je i da je sa Jelenom bila bliska, da joj se Jelena povjeravala, iako su ljudi bliski Jeleni tvrdili potpuno suprotno.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.