BLAGDAN

Čestitka Đukanovića: Božić je prilika za podsjećanje na univerzalne vrijednosti

Zajedno uspjeli očuvati mir i učvrstiti multietnički sklad

Milo Đukanović. Facebook

Sl. M. / Avaz.ba

24.12.2019

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, u povodu katoličkog Božića, uputio je čestitku nadbiskupu barskom Roku Đonlešaju, biskupu kotorskom Iliji Janjiću i svim građanima katoličke vjeroispovijesti u Crnoj Gori, uz želju da blagdan, zajedno sa svojim porodicama i prijateljima, provedu u miru, ljubavi i blagostanju .

- Proslava Božića je prilika za podsjećanje da se univerzalne vrijednosti humanosti, mira i tolerancije vijekovima baštine u crnogorskom društvu, prije svega kroz multikulturalnost i multikonfesionalnost, kojima se ponosimo. Značajnu ulogu u tome ima katolička zajednica Crne Gore, koja doprinosi njenoj afirmaciji u razvijenom demokratskom svijetu. Naši odnosi međusobnog razumijevanja i uvažavanja dodatno su osnaženi tradicionalnim prijateljstvom sa Svetom Stolicom, s kojom intenzivno produbljujemo sve sadržajniju saradnju - navodi se u čestitki.

Kako se dalje navodi, čuvajući jedinstvo i solidarnost u vremenu teških izazova, koji su posljednjih decenija pogodili cijeli region, u Crnoj Gori su zajedno uspjeli očuvati mir i učvrstiti multietnički sklad.

- Uspjeli smo da očuvamo mir i učvrstimo multietnički sklad, da demokratskim putem obnovimo državu, koja je danas uvažena članica NATO-a i lider u pregovaračkom procesu s Evropskom unijom. Uvjeren sam da ćemo u tom duhu, kroz osavremenjavanje saradnje, svi zajedno nastaviti da gradimo bogatije i pravednije društvo, na dobrobit svih njenih građana. S najboljim željama za dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću, srdačno vas pozdravljam i još jednom upućujem iskrene čestitke - naveo je Đukanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.