HRVATSKA

Milanović računa na birače "malih" i na apstinenciju Škorinih

Izvori bliski Milanoviću kažu da njihov kandidat treba još barem 200.000 glasova i da ih treba tražiti najprije na ljevici i centru

Zoran Milanović. Arhiv

Avaz.ba / Večernji list

24.12.2019

Drugi krug predsjedničkih izbora u Hrvatskoj novo je poluvrijeme, prenosi hrvatski "Večernji list". Karte se opet miješaju, a štabovi biraju taktiku za 5. januar. 

- Zoran Milanović, kao prvi u prvom krugu, ima psihološku prednost, prema anketama, ima trend rasta, ali za pobjedu mu ipak treba još novih glasova i ključno je pitanje gdje ih može dobiti. Izvori bliski Milanoviću kažu da njihov kandidat treba još barem 200.000 glasova i da ih treba tražiti najprije na ljevici i centru, i to među onima koji su u prvom krugu otišli tzv. malim kandidatima s tog spektra, poput Dalije Orešković, Dejana Kovača, Katarine Peović i Darija Juričana. Računa se i da će dio birača Miroslava Škore, pogotovo onih koji su protiv Andreja Plenkovića, radije svoj glas dati Milanoviću nego aktuelnoj predsjednici, ali i da će dobar dio njih izabrati apstinenciju u drugom krugu, odnosno da opet neće glasati za Grabar-Kitarović -navodi hrvatski list. 

Za drugi krug, procjenjuju, u krugu oko Milanovića bit će bitne dvije stvari. Prva je da se potpuno mobilizira stranačka infrastruktura. Druga je bitna stvar, prema pisanju ovog lista, da "Milanović ostane onakav kakav je bio do sada u kampanji, odnosno da pokaže državnički stav kao što je pokazao u jedinoj za sada održanoj televizijskoj debati u kampanji".

Svjestan da mu je debata koristila, Milanović je prvi potez u tom pravcu jučer već povukao – predložio je jednu debatu koju bi zajednički organizirale televizije s nacionalnom koncesijom. 

- Debata je više nego potrebna. Poštujući građane i interes svih nacionalnih televizija koje žele organizirati debatu predsjedničkih kandidata, predlažem im – dogovorite se i organizirajte zajedničku debatu uoči drugog kruga izbora. Tu sam, spreman sam odgovarati na pitanja novinara svih televizija i debatirati o svim temama koje su važne za Hrvatsku – napisao je Milanović na svom profilu na Facebooku.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.