REGION

Stanovnici Niša u strahu, kćerke ne puštaju nikuda same

Monika Karimanović. Kurir.rs

Kurir / Avaz.ba

25.12.2019

Nestanak 12-godišnje Monike Karimanović iz Suvog Dola kod Niša digao je na noge nišku policiju, ali i građane.

Na desetine vozila policije, nekoliko kombija, još toliko vozila Žandarmerije i nekoliko desetina policajaca i pripadnika Žandarmerije pretražuju okolinu. 

Djevojčica, koju porodica opisuje kao tihu i povučenu, dana kada je nestala na sebi je imala bijelu bluzu, crnu jaknu i crne pantalone, siv šal i roze patike. Visoka je oko 170 cm, crne kose i tamnih očiju. 

Naime, djevojčica je krenula u školu u 7:25 sati i prošla pored hotela gdje je snimljena nadzornom kamerom, a već u 7:28 je nestala bez traga.  

Nišlije su uznemirene i kćerke nikud ne puštaju same. 

- Ja imam dvije kćerke, čekam ih kad dolaze iz grada kod autobusa. Vidim, i komšije su preplašene, rade to isto - kaže jedan od mještana iz okoline Niša. 

Potraga za 12-godišnjakinjom iz Suvog Dola koja je nestala prije pet dana se intenzivira, kažu u niškoj policiji. Policajci, vatrogasci i Žandarmerija pretražuju okolinu Niša i uz pomoć temovizijskih kamera. 

Iz policije saopćavaju da su od momenta prijave nestanka djevojčice na terenu angažirani svi raspoloživi resursi MUP-a. U potrazi se koriste termovizijske kamere, policijski službenici pretražuju teren, a uključeni su i pripadnici Helikopterske jedinice. 



Monika Karimanović. Kurir

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.