REGION

Nastavljeno suđenje za ubistvo pjevačice: Ne podudaraju se izjave Jeleninog supruga i kćerke

Pročitan transkript Janine izjave pred tužiteljicom uljeto prošle godine

Jelena Marjanović. Arhiv

Avaz.ba

25.12.2019

U Palači pravde, pred Višim sudom u Beogradu, danas je nastavljeno suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo svoje supruge Jelene Marjanović u aprilu 2016. godine.

Sudu je dostavljena medicinska dokumentacija o zdravstvenom stanju Zorice Marjanović, majke optuženog Zorana. Odbrana je navela da je Zorica imala visok pritisak te da zbog brige o njoj na suđenje nije došao ni njen suprug Vladimir Marjanovič, Zoranov otac.

Također, pročitan je transkript s ispitivanja Jane kada ju je 21. juna 2018. godine ispitivala tužiteljica u prisustvu psihologa. Nakon upoznavanja tužiteljice Ljubice Veselinović i Jane, njih dvije počinju da razgovaraju o kobnom 2. aprilu 2016. godine, kada je Jelena ubijena.

Na pitanje tužiteljice gdje joj je majka, Jana je rekla da je na nebu. Potom je dodala da je majku posljednji put vidjela kada su išli na neko brdo.  


Zoran i Jana. Arhiv

Također, djevojčica je ispričala da je njena majka na sebi tada imala plavu trenirku.

Zoran, Janin otac, potom se nadovezao i kazao da je djevojčica nakon kobnog dana bila kod Jelenine majke. 

- Kada sam izašao iz SUP-a i došao po nju, zatekao sam je sklupčanu pored vrata kako se trese. Tamo je konstantno bio veliki broj novinara, a u kući su dozvolili da ona sve čuje - kazao je Zoran. 

Na pitanje tužiteljice da on reagira na to što je Jana rekla da se nisu odmah popeli na nasip, a on da su odmah krenuli u laganu šetnju kad je Jelena krenula da trči, Zoran je kazao: 

- To je dječija percepcija. Ona je prenijela kako je to doživjela. Mi bismo uvijek krenuli u laganu šetnju za Jelenom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.