CRNA GORA

Mitropolija crnogorsko-primorska: Ne prihvatamo bilo kakvu odgovornost za incidente

Sve što se dešava je plod činjenja onih koji su prezreli stav Crkve, a time i volju većinskog vjernog naroda Crne Gore - saopšteno je iz MCP

Mitropolija crnogorsko-primorska. Antena

Antena / Avaz.ba

29.12.2019

Mitropolija crnogorsko-primorska u saopćenju za javnost izrazila je žaljenje zbog večerašnjeg povrijeđivanja policajaca, te ističu da nisu odgovorni za incidente te da ne prihvataju odgovornost za nasilne akte.

Sve što se dešava je plod činjenja onih koji su prezreli stav Crkve, a time i volju većinskog vjernog naroda Crne Gore - saopšteno je iz MCP.  

Podsjećamo iz Uprave policije večeras je stigla poruka:

- Uprava policije ukazuje na činjenicu da pozivi vjerskih velikodostojnika dovode do narušavanja javnog red i mira, ugrožavanja imovine i do povrjeđivanja policijskih službenika. Za ovakve buduće incidente smatraćemo da su odgovorni organizatori ovih aktivnosti uključujući i crkvene velikodostojnike - navedeno je ranije  u saopštenju UP CG.  

- Gruba je manipulacija i nedostojna takve državne službe, kakva je Uprava policije, tvrdnja da će za sve eventualne incidente policija ubuduće smatrati odgovornima i vjerske velikodostojnike, čije djelovanje navodno dovodi do narušavanja javnog reda i mira i drugih posljedica - ističu u MCP.

Kako su saopštili, i prije i odmah nakon usvajanja Zakona su javno saopštavali bojazan da će ovaj Zakon izazvati mnoštvo problema u crnogorskom društvu i produbiti ionako velike podjele.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.