SRBIJA

Malčanski berberin se igra s policijom, poslao i poruku: "Ne možete mi ništa, nikad me nećete uhvatiti, neću živ da se predam"

Kako je Živić ranije ispričao, on je sinu viknuo da donese pištolj, iako oružje nisu imali, a Jovanović je očigledno od oca i sina pomislio da su inspektori

Bezuspješna potraga za otmičarem. Avaz

Avaz.ba / Kurir

4.1.2020

Nikada me nećete uhvatiti! Ne možete mi ništa.

Ovo je, navodno, poručio odbjegli Ninoslav Jovanović (46), Malčanski berberin, misleći da razgovara s policajcem tokom bijega iz kuće Emila Živića (66) u selu Pasjača, u kojem je poslije desetodnevne potrage pronađena živa Monika Karimanović (12), koju je zlikovac oteo.


Djevojčica pronađena živa. Agencije

Ninoslav Jovanović mislio je da razgovara s policajcima u selu Pasjača, u blizini kuće u kojoj je držao otetu Moniku Karimanović (12). Policija i vojska i dalje ga traže.

Kako je Živić ranije ispričao, on je sinu viknuo da donese pištolj, iako oružje nisu imali, a Jovanović je očigledno od oca i sina pomislio da su inspektori.


Policija zalazi u sve napuštene kuće. Agencije

- Kad je mladić viknuo: „Stoj, policija, imam pištolj“, Jovanović se prezrivo osmijehnuo i poručio mu da je naoružan, da ga nikad neće uhvatiti i da se živ neće predati, pa je u zaletu preskočio ogradu visoku čak 120 centimetara. Iako su ga mještani pojurili, on je uspio da kroz nepristupačnu šumu, koju očito dobro poznaje, utekne i nastavi da se skriva - priča izvor Kurira.

Otmičara traže i policija i vojska. Agencije

Još nije uhapšen.

- Jovanović je imao nekoliko mjeseci da istraži ove predjele, a navodno ih poznaje kao svoj džep. Ne isključuje se mogućnost da je negdje iskopao zemunicu nalik na onu u kojoj je držao Moniku, pa da tamo ima štekove s vodom i hranom i da se tu krije - dodao je sagovornik Kurira.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.