UŽAS

Agresivni psi branili prilaz: Policija i vatrogasci jedva pomogli Staniji

Staricu je policija zatekla pored kreveta

Kuća u kojoj živi starica Stanija. Novosti

Avaz.ba / Novosti

4.1.2020

U Omladinskoj ulici u Vranju drugog dana ove godine odigrala se prava drama! Policija je po prijavi došla na adresu sedamdesetpetogodišnje starice Stanije Stanković, jer su se rođaci zabrinuli što im se nekoliko dana nije javljala na telefon. Tada je nastala vrlo mučna situacija budući da je bilo gotovo nemoguće doći do starice zbog desetak agresivnih pasa i u dvorištu i u kući, čiji lavež nikog nije ostavljao ravnodušnim. U pomoć je stigla i vatrogasno-spasilačka ekipa, pa je policija uspjela da uđe u kuću.

Staricu je policija zatekla pored kreveta, u vrlo lošem zdravstvenom stanju. Ali, u trenutku dok su se policajci i vatrogasci borili sa agresivnim psima, kako bi joj spasili život, Stanija je vikala na njih da joj ne puštaju pse i da ona živi sa njima. Ubrzo joj je, srećom, ukazana medicinska pomoć i stanje stabilizovano. U vranjskoj policiji "Novostima" je potvrđeno da su radili na ovom slučaju.


Škola prekoputa kućže starice. Novosti

U kući gdje je pronađena starica, u petak nikog nije bilo, ali su zato psi bili u dvorištu i neprestano lajali. Komšije kažu da su svi bili u strahu u kakvom stanju će policija zateći ženu. Stanijina prva komšinica Jelena Petrović pojašnjava za "Novosti" da su se svi bojali da njena ljubav prema životinjama koju niko nije razumio i opravdavao ne bude kobna za samu staricu ili nekog drugog.

- Živimo neposredno prekoputa škole. Zvali smo inspektore, policiju, ali niko nije reagovao. Širio se nesnosni smrad, psi stalno laju i agresivni su. Prelaze i u komšijska dvorišta. Sada je Stanija u bolnici i nadamo se da će neko zbrinuti pse - kazala je komšinic Jelena Petrović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.