SAOPĆENJE

DPS odgovorio Vučiću: Pljevlja nisu prćija raznih Mandića, Bečića i njima sličnih

Naveli i kako se nadaju da će "crkveni velikodostojnici konačno shvatiti da ne bi smjeli upadati u ovakve prizemne igre''

DPS se oglasio saopćenjem. Avaz

Sl. M. / Avaz.ba

4.1.2020

Iz OO DPS-a Pljevlja poručili su danas da Pljevljaci nisu teren za igru političkih manipulatora. Saopćenje DPS-a je objavljeno nakon što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas kazao kako je namjeravao posjetiti Pljevlja, ali da je odustao od tog plana nakon posljednjih dešavanja u Crnoj Gori. 

Dragi sugrađani, pozivamo vas da svojim ličnim primjerom i gestom odgovornosti pokažete da Pljevlja nisu prćija raznih Mandića, Bečića i njima sličnih gdje bi da se odmjere ko će biti na sljedećim izborima najveći u opoziciji. Nije njima sveta ni crkva niti bilo koje duhovne vrijednosti, već samo lični i partijski šićarluk - saopćeno je iz ove stranke.  

Obraćajući se saopćenjem, upućenom svim Pljevljacima, iz OO DPS-a su pozvali sve građane da još jednom pokažu da Pljevlja nisu teren za igru bilo kojih političkih manipulatora. 

- Nije sporno ne slagati se s nekim stavom, mišljenjem ili propisom i za isti se boriti legalnim putem. Zato postoje institucije u državi kao i u međunarodnom pravnom sistemu. Crna Gora je demokratska zemlja koja nam svima garantuje ista prava, ali moramo biti svjesni da je i obaveza svih nas da njegujemo i čuvamo tradicionalne, kao i moderne vrijednosti demokratije - navode iz DPS-a.  

Oni su naveli kako se nadaju da će i "crkveni velikodostojnici konačno shvatiti da ne bi smjeli upadati u ovakve prizemne igre jer sigurni smo da dobro znaju da se usvojenim zakonom ništa ne donosi što je u suprotnosti s bilo kojim pravom vjernika. Samo se uređuje jedna oblast i međusobni odnosi kako crkve i države tako i svih zainteresiranih strana".

Suštinski, ništa se neće desiti jer će u vjerske objekte i dalje ići isti oni građani kako Pljevalja tako i Crne Gore koji vjeruju i znaju da je vjera izbor svakog od nas, ali i da se moramo zapitati poštujemo li postulate na kojima svaka vjera počiva. Prilika je da u ovim prazničnim danima svima damo do znanja da ne mogu manipulisati nama jer Pljevlja su bila, jesu i bit će grad čije su razlike bogatstvo i na čijim temeljima gradimo bolju budućnost. U to ime svim pripadnicima pravoslavne vjeroispovijesti želimo da predstojeće božićne dane, zajedno sa svojim porodicama, provedu u miru, sreći i životnim radostima - navedeno je u saopćenju. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.