SRBIJA

Kuhinjskim nožem kasapio djevojku: Uhapšen počinilac krvavog napada u Kruševcu

Djevojka s teškim i mladić s lakim tjelesnim povredama zbrinuti u bolnici

Ulica u kojoj se dogodio napad. Informer

Avaz.ba

4.1.2020

Policija u Kruševcu uhapsila je L. M. (24) iz Niša zbog sumnje da je jutros nožem pokušao ubiti Ivanu B. (31). 

- On se sumnjiči da je u ulici Majke Jugovića, oko 7 sati, nakon kraće rasprave, kuhinjskim nožem nanio više ubodnih rana u predjelu ruku i leđa 31-godišnjoj djevojci iz Niša i posjekao po ruci 27-godišnjeg mladića iz Kruševca - navodi Policijska uprava u Kruševcu.

Djevojka s teškim i mladić s lakim tjelesnim povredama zbrinuti su u bolnici. 

- Djevojka je na Odjeljenju hirurgije i njeno zdravstveno stanje je stabilno, ima posjekotine u predjelu grudi i podlaktice, nije životno ugrožena - potvrdila je dr. Vesna Satević-Gajić, direktorica Opće bolnice Kruševac.


Opća bolnica u Kruševcu. Informer

Osumnjičenom napadaču je, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu, određeno zadržavanje do 48 sati i, uz krivičnu prijavu, on će biti priveden tužiocu, potvrdila je policija.

Kako su ispričali mještani ulice u kojoj se napad dogodio, sve se odigralo u sokaku ispred višespratnice u kojoj "ima jedan stan koji se izdaje za noćenje". Niko od njih nije vidio šta se tačno dogodilo, a, kako su naveli, probudile su ih sirene policijskih vozila, Hitne pomoći i kriminalističke službe.

Policija je od jutarnjih sati tragala za napadačem. Istraga je u toku, a novi detalji saznat će se nakon saopćenja Višeg javnog tužilaštva, gdje je osumnjičeni priveden na saslušanje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.