REGION

Vulin: Otkrio razlog Vučićevog otkazivanja posjete Crnoj Gori

Aleksandar Vulin. Arhiv

Avaz.ba

4.1.2020

Aleksandar Vulin, srbijanski ministar odbrane, oglasio se povodom odluke predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da ne ide u privatnu posjetu Crnoj Gori za Badnju večer. Vulin je otkrio razlog otkazivanja posjete, navodeći kako je Crna Gora obavijestila NATO o dolasku Vučića i mogućim nemirima koje bi izazvala njegova posjeta srpskoj zajednici u ovoj zemlji.

- Predsjednik Vučić je danas održao historijski govor poslije kojeg vlast u Crnoj Gori mora odgovoriti na mnoga pitanja o položaju Srba i diskriminaciji koju prema Srbima režim Mila Đukanovića provodi kao najviši domet svoje politike. Režim u Crnoj Gori bi pokušao da posjetu predsjednika Srbije svom narodu i Srpskoj pravoslavnoj crkvi iskoristi kao povod za kukanje o ugroženosti Crne Gore i opravdanje za nasilje - izjavio je ministar odbrane.


Aleksandar Vučić. Arhiv

Također, on je istakao da Ramuš Haradinaj i Hašim Tači u posjeti Crnoj Gori nisu prijetnja za mir, ali za Mila Đukanovića Vučić u srpskoj crkvi je prijetnja i razlog za pozivanje NATO pakta u pomoć. 

- Riječi predsjednika Vučića su riječi predsjednika svih Srba i obavezuju državne organe Srbije da učine sve kako bi se Srbima u Crnoj Gori pomoglo - kazao je Vulin. 

Konstatirao je da Srbi u Crnoj Gori više nikada neće biti sami. 

- Vrijeme je da Srbija pokaže da ne možete voditi antisrpsku politiku, a imati ogromnu imovinu i poslove u Srbiji. Kako se odnosite prema Srbima s kojima živite, tako će se prema vama odnositi Srbija kraj koje živite. Vučić je danas izgovorio veliku istinu, a Srbi u Crnoj Gori više nikada neće biti sami - rekao je Vulin.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.