REAKCIJE Premijer Hrvatske čestitao Milanoviću

Plenković: Svaki glas koji je otišao Škori bio je glas više za kandidata ljevice

Kolakušić je praktički prestao s kampanjom, rekao Plenković

Avaz.ba / Index.hr
05.01.2020 22:26

Plenković: Kritizirao Škoru i Kolakušića

Foto: Screenshot

Nakon Kolindinog govora javnosti se obratio premijer Hrvatske Andrej Plenković. Čestitao je Milanoviću, a dotakao se Mislava Kolakušića i Miroslava Škoru.

- Želim zahvaliti Kolindi za posljednjih pet godina. Zahvaljujem svim članicama i članovima HDZ-a, koji su dali sve od sebe, napravili su maksimalno, zaista im zahvaljujem. Također, hvala svim strankama koje su podržale Kolindu. Hvala svim našim sugrađanima i Hrvatima izvan Hrvatske. Čestitam i Milanoviću na osvojenom povjerenju birača. Želim mu uspjeha u radu, surađivat ćemo - rekao je Plenković.

Kritizirao je Škoru i Kolakušića

- Analizirat ćemo zašto se ovo dogodilo, ima više razloga. Svaki glas koji je otišao Škori bio je glas više za kandidata ljevice koja je bila ujedinjena jer je Kolakušić praktički prestao s kampanjom. Ta situacija je bila jako bitna i odredila tijek drugog kruga - rekao je Plenković.

  • Plenković:  Dio birača tendenciozno poništio listiće
    Plenković: Dio birača tendenciozno poništio listiće Foto: Arhiv

Onda je hvalio svoju vladu.

- S obzirom da smo imali više od 4,6 posto nevažećih listića, to znači da je dio birača tendenciozno poništio listiće. I to su određene poruke, građani imaju pravo iskoristiti biračko pravo, mogu ga manifestirati ovako. Ali je ispod razine nekih ljudi kad daju savjete - rekao je Plenković.

Komentari

NA VRH