SRBIJA Srbijanski predsjednik odgovarao na pitanja novinara

Vučić: Čestitat ću Milanoviću, spreman sam razgovarati s Đukanovićem

Poručio da će ukazivati na "muk i probleme" s kojima se srpski narod suočava u Crnoj Gori

Avaz.ba

Aleksandar Vučić

Foto: Avaz


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će novoizabranom predsjedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću, kada budu proglašeni zvanični rezultati izbora, poslati telegram sa sadržajem: "Čestitam Vam na izboru za predsjednika Republike Hrvatske", jer tako rade pristojni ljudi.

Vučić je novinarima, nakon susreta sa srpskom djecom iz Hrvatske, rekao da je, povodom raznih uvreda koje su dolazile iz te države tokom izborne kampanje na njegov i račun Srbije, rekao da je sebe natjerao da šuti i ni riječ da im ne kaže te da reagira samo još većim radom.

Uvrede od toga da je Srbija šaka jada, da sam ja ratni kabadahija, da je Srbija slaba za Hrvatsku, istakao je on i dodao da Hrvatskoj želi svako dobro, ali da isto tako želi i Srbiji da uvijek ima dvostruko veći privredni rast od te države.

Poziv Đukanoviću

Odgovarajući na pitanje o događanjima u Crnoj Gori, Vučić je rekao danas da ne zna kako će se situacija u Crnoj Gori, zbog stupanja na snagu Zakona o slobodi vjeroispovijesti, završiti, ali je istakao da se nada miru i poručio da je spreman da razgovara s predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem kada on bude spreman za to.

Ima otvoren poziv da dođe u Srbiju - poručio je Vučić.

Vučić je rekao da se nije čuo s Đukanovićem, ali da je spreman razgovarati s njim o svemu.

- Kad god Đukanović bude želio da razgovara, ja sam za razgovore spreman - naglasio je Vučić.

On je konstatirao da je u crnogorskim državnim medijima organiziran napad na Srbiju i njene zvaničnike zbog protivljenja zakonu o vjerskim slobodama, ali kako bi volio da neko razumije koliko je nezadovoljstvo srpskog naroda u Crnoj Gori.

- Ukazivat ćemo na muk i probleme s kojima se naš narod u Crnoj Gori suočava. I to nećemo kriti, ni od međunarodne zajednice - poručio je Vučić.

NA VRH

Podijeli članak na