CRNA GORA

Ljuba Vaga dao lažne informacije portalu FOS media o angažiranju kosovskih specijalaca!?

Ljuba Vaga je sa 35 godina napustio policiju s mjesta šefa Odsjeka za krvne i seksualne delikte beogradske kriminalističke policije, pa se počeo baviti advokaturom

Ljuba Milanović zvani Ljuba Vaga. Agencije

Avaz.ba

6.1.2020

Srbijanski operativac angažiran u Ambasadi Srbije u Podgorici Ljubiša Ljuba Milanović, zvani Ljuba Vaga, izvor je lažne informacije koju je jučer objavio portal FOS media da će kosovske sigurnosne snage ROSU doći u Crnu Goru za Badnji dan kako bi pružile podršku crnogorskoj policiji. Inače, radi se o inspektoru iz kultnog dokumentarnog filma "Vidimo se u čitulji" koji je tada davao izjave o najokorjelijim kriminalcima iz srbijanskog podzemlja. 


Napustio policiju

Zbog te informacije glavna urednica Anđela Đikanović nalazi se u tužilačkom pritvoru. Srbijanski mediji su o Milanoviću pisali krajem 2018. godine, kada su najavili njegov skori odlazak u Ambasadu Srbije u Podgorici. 

Tada se za Milanovića objavilo da je nekadašnji operativac i rukovodilac grupe “Poskok”, formirane poslije pada režima Slobodana Miloševića, da bi rasvijetlio najteže zločine. 

U tekstu se navodilo da će Milanović u Ambasadi u Podgorici biti “čovjek broj dva”, odmah iza ambasadora Zorana Bingulca, donedavnog ambasadora Srbije u Crnoj Gori.

Ljuba Vaga je sa 35 godina napustio policiju s mjesta šefa Odsjeka za krvne i seksualne delikte beogradske kriminalističke policije, pa se počeo baviti advokaturom. 

Međutim, Milanović se 1997. godine našao u zatvoru jer mu je određen pritvor u Nišu, pod optužbom da je bio u lancu trgovine drogom.

O Milanoviću crnogorska javnost malo zna. Može se reći da je čovjek iz sjenke i čovjeka za specijalne zadatke.

Ljuba Vaga, kako su prenosili srbijanski mediji, član je Srpske napredne stranke vladajuće partije u Srbiji koju vodi Aleksandar Vučić. 

Namjera Milanovića, da širenjem lažne informacije preko njima bliskog portala FOS, može se tumačiti kao miješanje Srbije u unutrašnje stvari Crne Gore. 

Sve to može biti i protumačeno još gore, ako se zna da je zbog objavljivanja te informacije mogla nastupiti šteta nesagledivih razmjera. 

Svakako je na potezu i Vlada Crne Gore, koja sada ima mogućnost da provjeri angažman diplomatskog osoblja u Ambasadi Srbije u Podgorici i da razotkrije eventualne veze s pojedinim medijima ili drugim antidržavnim strukturama.


Urednica u pritvoru

Glavna urednica portala FOS media Anđela Đikanović trenutno se nalazi u pritvoru od 72 sata. 

Ona je pred tužiocima odbila da kaže ko je izvor informacije. Razlog za određivanje tužilačkog pritvora je mogućnost ponavljanja krivičnog djela na portalu FOS ili nekom drugom mediju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.