MISTERIJA

Ubistvo koje je uzdrmalo region: Tri ročišta u 10 dana, svjedočit će Jelenina sestra, kuma i policajac

Svjedočenja ovih osoba od izuzetne važnosti za utvrđivanje motiva ubistva, ali i za razjašnjenje šta je pjevačica rekla i radila u posljednjim satima života

Zoran Marjanović, Jelena Krsmanović. Avaz

I. K. / Avaz.ba

12.1.2020

Kraj februara i početak marta obilježit će suđenje za ubistvo pjevačice Jelene Krsmanović, a Zoran Marjanović će se na optuženičkoj klupi u razmaku od 10 dana naći čak tri puta: 27. februara, 9. i 10. marta. 

Na ovim ročištima postupajući sudija u ovom postupku planira saslušati sve preostale svjedoke koje su tužilaštvo i odbrana Marjanovića predložili sudu. Ukupno njih 14 u različitim terminima pojavit će se pred sudom gdje će, kao i pred tužiocem, ispričati sva posredna i neposredna saznanja vezana za ubistvo pjevačice, ali i mogući motiv ubistva Jelene Krsmanović. 


Jelena Krsmanović. DM

Tako će se pred sudskim vijećem 27. februara u sudu naći Zoranovi roditelji Vladimir i Zorica, kao i pjevačicina sestra od strica Teodora Krsmanović, policajac Boris Pucić i Vera Vukomanović, kuma Marjanovića. Devet dana kasnije svoje će iskaze dati mještani Crvenke koji su u vrijeme ubistva pjevačice bili na nasipu, dok će sutradan svedočiti prijatelji i poznanici pjevačice i njenog supruga.

Ovaj potez suda, znatno će ubrzati suđenje za ubistvo pjevačice, a samim tim se već na proljeće očekuje rasplet ovog monstruoznog ubistva, piše "Blic".

Kako kaže izvor "Blica" upoznat sa slučajem, u tome će znatno pomoći i vještačenja i vještaci koji su otkrili tragove koji ukazuju na to da je Zoran Marjanović ubio svoju ženu na nasipu u naselju Crvenka u Borči.

Prema njegovim riječima, ukoliko sud nastavi ovim tempom i bude zakazivao suđenja u razumnom roku - ove godine mogla bi se očekivati i presuda.

A šta će biti otkriveno u martu? Optužnica protiv Zorana Marjanovića koju je podiglo Više javno tužilaštvo ukazala je da su svjedočenja osoba koje će se pred sudom pojaviti u najavljena tri termina od izuzetne važnosti za utvrđivanje motiva ubistva, ali i za razjašnjenje šta je pjevačica rekla i radila u posljednjim satima života.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.