SRBIJA Nakon otmice boravila u bolnici

Moja kćerka je lavica, otac male Monike presretan: Djevojčica konačno stigla kući, danas otpuštena s Dječije klinike

Ona je pokazala koliko je psihički jaka

Avaz.ba/ Kurir.rs
17.01.2020 14:27

Otac Monike Karimanović

Foto: Arhiv

Mala Monika K. (12) iz okolice Niša, djevojčica koju je Ninoslav Jovanović, zvani Malčanski berberin, držao u zatočeništvu 10 dana, danas je s Dječije klinike Kliničkog centra u Nišu otpuštena na kućno liječenje. 

Nna Klinici za dječiju hirurgiju Monika je boravila 19 dana.

- Svi smo čekali ovaj dan, kad će naše dijete da dođe kući, kad će sva ova agonija da prestane - rekla je majka Aleksandra po Monikinom izlasku iz bolnice.

Podsjetimo, Moniku je na putu do škole oteo i 10 dana u zatočeništvu držao osumnjičeni Ninoslav Jovanović, koji se s njom skrivao po zemunicama i napuštenim kućama u knjaževačkom i niškom kraju. 

  • Roditelji Monike Karimanović
    Roditelji Monike Karimanović Foto: Arhiv

Monika konačno stigla kući

Monikin otac Robert kaže da je presretan što mu je kćerka Monika konačno stigla kući i da sada predstoji drugi dio borbe, ali da su sada tu oni - mama i tata, ali i baka i djed. Robert je rekao da je njegova kćera lavica, da je pokazala koliko je psihički jaka. Dodao je da mu je drago što je agonija konačno gotova, zahvalio je svim ljudima koji su učestvovali u potrazi, MUP-u Srbije, Vojsci Srbije, ali prije svih Emilu Živiću, koji ju je pronašao i zahvaljujući kojem je, kako je rekao, "moje dijete živo".

Poslije toga, kad je Jovanović vidio da im je potraga za petama, a na saslušanju je rekao "da su policajci doslovno prolazili pored njih dvoje, oni su se pješice uputili u malčanski kraj, odnosno u selo Pasjača. Dok je potraga bila u knjaževačkom kraju 29. decembra, mještanin Emil Savić došao je u svoju rodnu kuću iz Niša i zatekao djevojčicu i otmičara, koji je pri tome pobjegao kroz prozor. Djevojčica je nađena živa, ali iscrpljena od višednevnog pješačenja. Ona je danas, poslije dvadesetak dana provedenih u Kliničkom centru, prema riječima ljekara, konačno otpuštena kući.  

Ispred porodične kuće sačekali su ih rođaci, komšije i prijatelji kako bi je pozdravili i zagrlili, jer su poslije mnogo muka svi zajedno dočekali današnji dan i sretan kraj - da se djevojčica vrati svojim lutkama, igračkama i svom nekadašnjem životu. 

Komentari

NA VRH