TRAGEDIJA

Vapaj majke koja je izgubila dvoje djece: Svuda sam gledala, nema mi sina i kćerke

Slavica je zaposlena, a njen suprug i otac djece je posljednja tri mjeseca u zatvoru zbog nasilja u porodici

Majka nastradale djece. Avaz

Avaz.ba

24.1.2020

U požaru koji je jučer u ranim popodnevnim satima izbio u jednom domaćinstvu u Maloj Moštanici pronađena su tijela dvoje djece. Vjeruje se da pripadaju bratu i sestri od 10 i osam godina.  

Odmah nakon što su primijetile vatru, komšije su dotrčale do dvorišta, ali, nažalost, nisu uspjele obuzdati vatrenu stihiju. Na lice mjesta stigli su i vatrogasci, kao i pripadnici policije. Nešto poslije 15 sati u domaćinstvo je stigla i Slavica T., koja je tu živjela s troje djece. 

- Ne znam šta se dogodilo, nema mi djece - rekla je šokirana Slavica, majka djevojčica od osam i 13 godina i dječaka od 10, kada je stigla pred zgarište šupe njihove porodične kuće u Maloj Moštanici. 



Mjesto nesreće. Telegraf

- Radila sam drugu smjenu, trebalo je od 15 sati da počnem. Samo što sam došla, zvale su me komšije i rekle da gori šupa i da mi nema moje dvoje djece. Svuda sam gledala, ne znam gdje više da ih tražim. Sin ima 10, kćerka osam godina. Komšinica je probudila najstarije dijete koje je spavalo u kući kada je izbio požar u šupi - ispričala je za RTV “Mag” Slavica T.

Slavica se sa suprugom i troje djece preselila prije tri godine iz Ljubovije u Malu Moštanicu. Slavica je zaposlena, a njen suprug i otac djece je posljednja tri mjeseca u zatvoru zbog nasilja u porodici. On je, kako navode komšije, prije nego što je poslan u zatvor vodio računa o djeci dok je majka bila na poslu. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.