HOROR

Nakon što je muž iskasapio, ljekari se bore da joj sačuvaju vid

Supružnici su se, navodno, često svađali i mirili

Nasilnik u pritvoru. Ilustracija

Avaz.ba

24.1.2020

Nakon što je 32-godišnji Željko S. po licu iskasapio svoju nevjenčanu suprugu Valentinu T. (43), ona se nalazi u bolnici u Pančevu, a ljekari se bore da joj sačuvaju vid. 

Kada je došlo do incidenta, piše "Alo", Valentina je bila kod majke. 

- Željko je bukvalno zgrabio Valentinu i odnio je u svoj stan. Valentina je zapomagala na sav glas, zbog čega je njena majka u pomoć pozvala policiju. Dok je trajala policijska potraga, Željko je psihički maltretirao Valentinu, najviše zbog toga što ga je napustila. Žena je pokušavala da mu objasni da nije mogla da podnese što se stalno opijao i tada je za nju počeo pakao. U bijesu je zgrabio nož i počeo da je siječe po licu i grudima. Na kraju joj je zadao nekoliko uboda direktno po očima. Poslije iživljavanja je pobjegao. Policajci su neposredno nakon njegovog bijega stigli u stan i zatekli ženu oblivenu krvlju - priča izvor "Aloa".

Dok je Hitna pomoć vozila Valentinu na VMA, policija je počela tragati za nasilnikom. 

- Policiju je usred potrage pozvao poznanik osumnjičenog i rekao im da je Željko pijan banuo kod njega i tražio da ga sakrije od policije. Nasilnik prilikom hapšenja nije pružao otpor, a bilo je očigledno da je pijan - kazao je izvor "Aloa".

Kako pišu srbijanski mediji, Željko je prije ove drame tri mjeseca radio na jugu Srbije. 

- Rekao je da se često svađao s Valentinom zbog njegovog problema s alkoholom. Njihovu vezu je nazvao turbulentnom. Ispričao je da su Valentina i on više puta prekidali odnose. Njemu su ranije izrečene četiri hitne mjere zbog nasilja u porodici. Međutim, po isteku tih mjera njih dvoje su se iznova mirili i svađali - navodi sagovornik.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, poslije čega će biti saslušan kod tužioca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.