SRBIJA

Malčanski berberin prebačen u Specijalnu bolnicu u Beogradu

Jovanović je uhapšen nakon 17 dana bijega, nakon što je, kako se sumnja, oteo, silovao i mučio maloljetnicu iz Suvog Dola

Malčanski berberin. Avaz

Avaz.ba

24.1.2020

Ninoslav Jovanović (47), poznat javnosti kao Malčanski berberin, osumnjičen za otmicu djevojčice iz Suvog Dola (12), iz pritvora u Nišu prebačen je sinoć u Specijalnu bolnicu u Beogradu, saznaje Telegraf. 

Prema saznanjima, on je iz zatvorske ćelije Kaznenopopravnog zavoda upućen na psihijatrijsko vještačenje. 

Naime, radi se o stručnom procjenjivanju njegove uračunljivosti u trenutku otmice i ponašanju tokom bijega pred potjerom policije i uopće o njegovom psihičkom stanju. 

- Dovezen je kasno uvečer. Normalno se ponaša - kaže izvor iz istrage.

Ustanova u koju je smješten nije bolnica Centralnog zatvora, kako su mediji prenosili, već zasebna jedinica koja samo dijeli zgradu s ovom institucijom.

Nakon psihijatrijske procjene, istraga će se opredijeliti o eventualnom podizanju optužnice ili donošenju odluke o liječenju u specijalnoj ustanovi, kaže izvor blizak istrazi.

Podsjetimo, Malčanski berberin uhapšen je nakon 17 dana bijega, nakon što je, kako se sumnja, oteo, silovao i mučio maloljetnicu iz Suvog Dola.

On se tokom potjere skrivao u zemunici, a 5. januara uhapšen je na groblju u selu Malča, koje se nalazi na oko 20 kilometara od centra Niša.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.