UŽAS

Muškarac koji je iskasapio suprugu po licu i tijelu tvrdi da se ničeg ne sjeća

Valentina je i dalje u teškom stanju, ali nije životno ugrožena

Uhapšen 22. januara. Ilustracija

Avaz.ba

25.1.2020

Tridesettrogodišnji Željko S., koji je uhapšen jer je brutalno pretukao suprugu Valentinu T. S. (44) i zadao joj više povreda nožem po licu i tijelu, priveden je i saslušan u Osnovnom tužilaštvu u Pančevu

On je, kako nezvanično saznaju Novosti, tvrdio da se gotovo ničega ne sjeća, jer je bio pijan i da mu je žao. Njemu je sud, na prijedlog Tužilaštva, odredio pritvor do 30 dana. 

On je uhapšen 22. januara, nakon što je oteo suprugu Valentinu, koja je, prije toga, odlučila da ode od muža nasilnika i nastavi život kod majke. Doveo je u svoj unajmljeni stan u Drumskoj ulici i, poslije kraće svađe, počeo da je tuče. Nakon toga, uzeo je nož i njime je, iživljavajući se, nesretnu ženu sijekao po grudima i licu. Unakaženu ženu ostavio je u krvi i nesvijesti da leži u stanu i pobjegao.

Nasreću, Valentinina majka, koja je posumnjala da zet ima namjeru da ubije njenu kćerku, prijavila je policiji otmicu i nasilje. Željko je ubrzo pronađen i uhapšen, a Valentina je s teškim povredama, vozilom Hitne pomoći, prevezena u VMA i smještena na Odjeljenje maksilofacijalne hirurgije. 

Ona je, kako se saznaje iz ove ustanove, operirana i njeno stanje se prati. Valentina je i dalje u teškom stanju, ali, srećom, nije životno ugrožena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.