PROPUSTI

Splićanin se vratio iz Kine, niko ga nije pregledao: Zatvorio sam se u kuću

Rečeno mu je da se ponaša normalno i da normalno živi

Hrvat samovoljno u izolaciji. AFP

Sl. M. / Avaz.ba

2.2.2020

Splićanin koji već godinama živi i radi u Kini kao diplomirani inžinjer brodogradnje vratio se u Hrvatsku i tvrdi da ga niko nije pregledao. U ispovijesti za Slobodnu Dalmaciju on je rekao da je već "četiri ili pet dana u Splitu". 

- Upao sam iz Kine preko Dohe u Hrvatsku, a da me niko nije pogledao, a kamoli pregledao - rekao je Splićanin, dok vlasti u Hrvatskoj tvrde kako su poduzeli mjere protiv koronavirusa

Čudno mu je, kako kaže, da ga niko od epidemiologa nije kontaktirao u pet dana, koliko je u Hrvatskoj, pa se, na svoju ruku, javio njima kada je došao u Split.

- Telefonski broj epidemiologa u Splitu dao mi je prijatelj i tako sam stupio s njima u kontakt. Ja sam u samovoljnoj izolaciji i neću iz kuće izlaziti 14 dana. Moram biti odgovoran i prema sebi i prema drugima. Niko mi nije rekao da boravim kod kuće tih 14 dana, dok traje moguća inkubacija, to sam odlučio sam - poručio je Splićanin.

Klinički bolnički centar Split. KBC Split

Rečeno mu je da se ponaša normalno i da normalno živi. Kako prepričava, dakle, prema mišljenju epidemiologa, mogao se šetati vani, odlaziti u kino i normalno se družiti s ljudima, a inkubacija virusa traje 14 dana. 

Splićanin se pita i kako bi epidemiolozi došli do njega da on nije nazvao njih. 

– Da se ja sam nisam javio splitskim epidemiolozima, oni uopće ne bi ni znali da sam ja bio u Kini i da sam se vratio kući. Kako bi oni uspjeli doći do mene, odakle bi znali moj broj mobitela ili adresu stanovanja. Izgleda mi da svi u Hrvatskoj nešto pametuju oko novog koronavirusa, a da se malo radi na samoj prevenciji - poručio je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.