KRIMINAL

Ovo je prva fotografija vođe "škaljarskog klana" nakon izručenja u Crnu Goru

Zgradu Tužilaštva, a zatim i Suda, sve vrijeme su osiguravali mnogobrojni specijalci s dugim cijevima

Vukotić u tajnosti izručen Crnoj Gori. in4s

Avaz.ba

9.2.2020

Navodni vođa "škaljarskog klana", Kotoranin Jovan Vukotić (39), nekoliko sati nakon što je iz Srbije izručen Crnoj Gori, priveden je na saslušanje u Više državno tužilaštvo u Podgorici, gdje je, kako piše "Informer", pred tužiteljicom Majom Jovanović tvrdio da nema veze s pokušajem ubistva svojih sugrađana Vojina Stupara i Miloša Radonjića. 

Podsjetimo, za Stupara i Radonjića sumnja se da su pripadnici suprotstavljenog "kavačkog klana". 

Vukotić je na saslušanje doveden s fantomkom na glavi, a bio je mu je navučen i pancirni prsluk. Zgradu Tužilaštva, a zatim i Suda, sve vrijeme su osiguravali mnogobrojni specijalci s dugim cijevima. Nakon što je okončano ispitivanje, Vukotić je oko 20 sati sproveden u istražni zatvor u Spužu.



Vođa škaljarskog klana. in4s

Vukotić je u beogradskom zatvoru bio od septembra 2018. godine. Njegovo izručenje Crnoj Gori izvedeno je u strogoj tajnosti, nakon što je prije nekoliko dana ministrica pravde Srbije Nela Kuburović potpisala rješenje. 

Helikopterom je prebačen u pratnji srbijanskog tima specijalaca, a lokacija na kojoj će sletjeti držala se u tajnosti. Kasnije se saznalo da je helikopter, navodno, oko 15 sati, sletio u Pljevljima. Pripadnici Posebne jedinice policije Crne Gore, koji su preuzeli Vukotića, napravili su i lažni eskort, kako se ne bi znalo koji njihov tim sprovodi Kotoranina.

Više državno tužilaštvo Crne Gore sumnjiči Vukotića da je s nedavno ubijenim Igorom Dedovićem i Milićem Minjom Šakovićem, u martu 2016. godine, u kotorskom naselju Rakite pokušao ubiti Radonjića i Stupara. 

U naredbi za provođenje istrage navodi se da je Dedović vozio BMV kojim su on, Vukotić i Šaković prepriječili put dvojici članova "kavačkog klana" i pucali u njih. Navodno, pištolj je prvi potegao Vukotić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.