HIT TVIT

Žestok sukob Čanka i Šešelja: Ušutkaj me, ratni zločinac

Lider SRS-a najavio je da će uskoro podnijeti reviziju na svoju presudu i negirao je sve što je u njoj navedeno

Dio iz emisije "Hit tvit". Screenschot

Avaz.ba

10.2.2020

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak i predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj žestoko su se sukobili tokom emisije "Hit tvit" na televiziji Pink.

Čanak je negodovao zbog dovođenja Šešelja u emisiju, koji je prije nekoliko dana na promociji svoje knjige "U Srebrenici nije bilo genocida" u prostorijama Općine Stari Grad učestvovao u incidentu. 

Incident je nastao kada su aktivisti Fonda za humanitarno pravo htjeli podijeliti svoj "Dosje: Zločini nad Hrvatima u Vojvodini", a Šešelj je zatražio od osiguranja da ih ukloni iz zgrade.

Među njima je bila i bivša direktorica Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić, koju je osiguranje, također, izbacilo iz zgrade Općine.

- Dovođenjem ratnog zločinca u emisiju učestvujete u opravdanju genocida. Došli smo do toga da se briše pod Natašom Kandić. Kao što se advokat Nikola Barović nekoliko puta okliznuo na bananu jer je ratnom zločincu rekao šta ima u lice i polio ga vodom. Je li to bio razlog da bude pretučen? S ratnim zločincem nema razgovora, kada to shvatite, shvatit ćete koja je vaša uloga. Ne može biti bivši ratni zločinac, kao što nema bivšeg pedofila ili bivšeg silovatelja - rekao je Čanak.

On je dodao da Šešelj pravi promociju netolerancije i mržnje. 

- Stavljate u istu ravan žrtve i nasilnike - rekao je Čanak.



Raspravu u emisiji obilježio je i veliki broj međusobnih uvreda.

- Ja sam odlučio da precizno popisujem sve koji me nazivaju ratnim zločincem, a onda ću jednog dana rigorozno da ih kaznim - odgovorio mu je Šešelj, uz prijetnju da ušuti, nazvavši Čanka govedom.

Šešelj je, također, najavio da će uskoro podnijeti reviziju na svoju presudu i negirao je sve što je u njoj navedeno. 

Ni lider LSV-a nije mu ostao dužan:

- Molim Vas, promijenite pelene, ovaj smrad se više ne može izdržati! 

Šešelj i Čanak su tokom komentiranja prijedloga rekli da jedan s drugim ne bi otišli na kafu, jer nemaju o čemu pričati.

- Vidjet ćeš ti. Da ti nije ovih tjelohranitelja, sad bi bio pretvoren u ćevap - poručio je Šešelj, na šta mu je Čanak odgovorio "hajde, hajde".





Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.