HANOVER

Bolnica u Njemačkoj pod policijskom opsadom zbog pripadnika "škaljarskog klana"

Kako piše njemački portal Bild, priča se da pripadnici ''škaljara'' žive uglavnom u Minhenu i Hanoveru

Jake snage sigurnosti oko bolnice. Screenshot

Avaz.ba

15.2.2020

Pripadnik "škaljarskog klanaIgor Krstović smješten je u bolnicu u Njemačkoj pod velikim mjerama sigurnosti. On je hospitaliziran nakon što je iz Crne Gore otišao u Njemačku nekoliko sedmica nakon što je izrešetan u pucnjavi.  

Krajem januara, u naselju Balijače u Podgorici, oko stotinu metara od svoje kuće, ranjen je Igor Krstović (35) dok je vozio automobil Mercedes. Na njega je tada ispaljeno više od 20 metaka, a poznati napadači pogodili su ga u grudi, stomak i natkoljenicu.

Napad na Krstovića se tretira kao još jedan od napada na ''škaljarce'', s obzirom na to da su nekoliko dana prije njega ubijeni Igor Dedović (43) i Stevan Stamatović (43) u Atini, a važili su za dvojicu istaknutih članova ovog klana.

Samo nekoliko dana nakon ubistva, dogodilo se još jedno, u Beorgadu je ubijen Marko Vuković (41) naočigled svoje žene i djece kao i Dedović i Stamatović. On za razliku od ove dvojice nije bio pripadnik ni jednog klana, ali se vjeruje da je u prošlosti sarađivao i sa ''škaljarcima'' i ''kavčanima''.

Krstović smješten u bolnici. Screenshot

Ranjeni Igor Krstović (35), inače stariji član "škaljarskog klana", posljednji put je uhapšen 2017. godine. Tokom pretresa kuće u Crnoj Gori, istražitelji su pronašli 180.000 eura u gotovini, ugovorima o nekretninama i automobilima. 

Kako piše njemački portal Bild priča se da pripadnici ''škaljara'' žive uglavnom u Minhenu i Hanoveru. Trenutno se postavlja pitanje, da li je Medicinski fakultet na kome je zbrinut Krstović, "poznavao" njegov bogat kriminalni dosije. Portparol Ministarstva nauke povodom toga objasnio je:

- Došao je kao hitan slučaj, ljekari ne mogu da odbiju liječenje - rekao je portparol. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.