HRVATSKA

Hospitalizirani u Rijeci negativni na koronavirus

Građani u Hrvatskoj i Istri, od kojih mnogi rade u Italiji, trebaju biti oprezni, ali nemaju razloga za paniku

Potvrđeno za hrvatske medije. Agencije

I. K. /Avaz.ba

23.2.2020

Dvije osobe koje su danas hospitalizirane u Rijeci zbog sumnje na koronavirus ipak nisu oboljele. Oba nalaza su, kako je  potvrđeno za Index, negativna. 

Riječ je o muškarcu iz Italije i ženi iz Rovinja koja je boravila u Padovi. Oni su hospitalizirani zbog zdravstvenih problema, a budući da su boravili u regijama u kojima je zabilježena epidemija, posumnjalo se na koronavirus. 


Gađani trebaju biti oprezni, ali nemaju razloga za paniku. Agencije

Voditeljica Službe epidemiologije Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Jasna Valić potvrdila je da je žena iz Rovinja hospitalizirana u riječkom KBC-u zbog sumnje na zarazu koronavirusom.

- Pacijentica iz Rovinja nije imala nikakvih kontakata u Rovinju i nije boravila u Istri. Ona je iz Italije, odnosno Padove, izravno prevezena u Rijeku - istakla je Valić.

Prema njenim riječima, građani u Hrvatskoj i Istri, od kojih mnogi rade u Italiji, trebaju biti oprezni, ali nemaju razloga za paniku.

- Nema mjesta panici, ali treba svakako biti oprezan i slušati struku, odnosno epidemiologe i članove posebnih stožera koji su osnovani upravo zbog pojave koronavirusa - poručila je ona. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.