ZAGREB

Hrvatska neće zatvoriti granice, djevojka zaraženog mladića ima znakove

Bojazan da će se povećati broj zaraženih

Jučer potvrđen prvi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj. AFP

Avaz.ba

26.2.2020

Ministar zdravstva Vili Beroš vratio se sa sastanka u Rimu gdje je, između ostaloga, razgovarao i o mogućnosti zatvaranja granica.

Rekao je kako su svi bili saglasni u tome da su mjere koje provodi italijanska vlada adekvatne te da su usaglasili i neki zajednički koncept, ali je odbacio ideje o zatvaranju granica.

Vili Beroš. Dnevnik.hr

Iznio je i najnovije informacije oko zasad jedinog hrvatskog pacijenta s koronavirusom te potvrdio sumnje u novu zarazu.

- On je u ovom trenutku stabilnog stanja, ali čujem da njegova djevojka također ima znakove, stoga će ući u proceduru, bit će pregledana, vjerovatno testirana i vidjet ćemo što i kako dalje s njom - kazao je.

Istovremeno, hrvatski mediji navode da postoji bojazan da zaraza neće stati na jednoj do dvije osobe. Naime, sumnja se da su dvije osobe iz Krapinsko-zagorske županije koje su nedavno bile u Italiji zaražene koronavirusom, a to je potvrdio krapinsko-zagorski župan Željko Kolar. 

Riječ je o ocu i kćeri i za njih je spreman prihvat u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana.

Pored toga, tri osobe se nalazi u izolaciji u zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti "dr. Fran Mihaljević". Izolirane osobe nisu bile međusobno povezane.

Jučer je potvrđen prvi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a radi se o mlađem muškarcu koji je boravio u Milani u periodu između 19. i 21 februara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.