POSJETE Predsjednik Vijeća ministara Bugarske posjetio Crnu Goru

Borisov: Osuđujem izgrede nastale iz litija i protivljenje Dodika da Đukanović posjeti BiH

Ne možeš govoriti iskreno o Evropi i o evropskom jedinstvu, a da predsjedniku Crne Gore ne dopustiš ulazak

Avaz.ba
28.02.2020 13:21

Sa sastanka u Vladi Crne Gore

Foto: Agencije

Predsjednik Vijeća ministara Bugarske Bojko Borisov kazao je tokom susreta s crnogorskim premijerom Duškom Markovićem da njegova zemlja osuđuje sve izgrede i vandalizme koji proizlaze iz vjerskih povorki u Crnoj Gori.

- Podržavamo vašu zemlju kao saveznika i prijatelja - poručio je Borisov.On je osudio i stavove člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika protiv zvanične posjete predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića toj državi.- Ne možeš govoriti iskreno o Evropi i o evropskom jedinstvu, a da predsjedniku Crne Gore ne dopustiš ulazak - kazao je Borisov, dodajući da su ta retorika i to ponašanje neprihvatljivi.

Marković je istakao da su Crna Gora i Bugarska saglasne – integracija zapadnog Balkana u EU ključna je za njegov brži ekonomski i demokratski razvoj.

- Crna Gora je zahvalna bugarskoj vladi i premijeru lično, na nesebičnoj podršci evropskim ambicijama naše zemlje. Bugarska i predsjednik Borisov bili su snažno uz Crnu Goru, podržavali nas, prenosili svoja iskustva i vjerovali u naš potencijal kada to i baš nije bilo lako - rekao je Marković.

NA VRH