REGION

Aleksandar Vučić: Izbori će biti raspisani 4. marta, a kampanja će trajati 50 dana

Izbore će raspisati po povratku iz Vašingtona, gdje će učestvovati na skupu američko-izraelskog komiteta za javne poslove u Vašingtonu (AIPAC)

Vučić: Odlazi u Vašington. Agencije

Avaz.ba

29.2.2020

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da će 4. marta raspisati parlamentarne izbore, dodajući da će kampanja biti duga više od 50 dana.

- Kad su tako duge kampanje, potrebno je ne juriti, ne možete da dostignete vrhunac kampanje ako ne napravite taktiku za to, svi će imati vremena da naprave taktiku. Nadam se da će lista koju vodim napraviti dobar rezultat - rekao je Vučić. 


Vučić: Duga kampanja. Agencije

Izbore će raspisati po povratku iz Vašingtona gdje će učestvovati na skupu američko-izraelskog komiteta za javne poslove u Vašingtonu (AIPAC).

Skupu će prisustvovati brojni članovi Kongresa, američki državni sekretar Majk Pompeo (Mike), američki potpredsjednik Majk Pens.

- Tamo će govoriti i austrijski kancelar Sebastian Kurz i s njim ću se vidjeti, sa svima koji o nama odlučuju u SAD, i na tom skupu, ali i na svim susretima. Sutra učestvujem na toj konferenciji, odmah idem u Vašington. U ponedjeljak susret s Pompeom, imat ću susret i s Grenelom, Palmerom. Ići ću i u Pentagon - rekao je Vučić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.