REGION

Božinović: Situacija na grčko-turskoj granici je ozbiljna

Danas primijećen puno manji broj migranata s turske strane

Davor Božinović. Agencije

Avaz.ba

3.3.2020

Hrvatska vojska i policija sarađuju već sada, ali i od ranije, a policija kontrolira granicu i situaciju, rekao je hrvatski ministar unutrašnijih poslova Davor Božinović komentirajući izjavu načelnika Glavnog štaba OS RH da je u slučaju migrantskog vala, vojska spremna pružiti ispomoć policiji.

- Razmijenili su sve podatke koje su trebali i nikada nije bilo upitno da li bi se vojska angažirala u slučaju potrebe. Međutim, potreba nije postojala i nadam se da i ni neće - rekao je večeras za Hrvatsku televiziju potpredsjednik Vlade Hrvatske ministar Božinović, istaknuvši da u ovom trenutku hrvatska policija kontrolira granicu i situaciju. 


Migranti na granici. AFP

Božinović je rekao kako je politika EU zaštita vanjskih granica od nezakonitog ulaska na njezin teritorij, te da su čelnici EU danas posjetili grčko-tursku granicu da bi pokazali gdje su njezine granice.

- Situacija na grčko-turskoj granici je ozbiljna, ali nije dramatična - ocijenio je ministar Božinović.

Dodao je kako je danas primijećen puno manji broj migranata s turske strane, njih oko 5.000, dok ih je jučer bilo i više od 20.000. Ocijenio je da je razlog tome što su grčke institucije - policija i vojska, nastupile čvrsto i nisu dopustile ulazak ilegalnih migranata na grčki teritorij.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.