CRNA GORA

Policija o incidentu u Budvi: Povrijeđen policajac, privedeno 25 navijača

Skoro 120 navijača Partizan odbilo da se podvrgne redovnom detaljnom pregledu

Povrijeđen policajac. Vijesti.me

Avaz.ba

8.3.2020

U Budvi je sinoć uoči početka vaterpolo utakmice u okviru regionalne A-1 lige između Primorca iz Kotora i Partizana iz Beograda na bazenu "Dragan Trifunović" došlo do incidenta, kada su se gostujući navijači sukobili sa policijom. 

Iz Uprave policije ovaj događaj je okarakteriziran kao narušavanje javnog reda i mira, a tokom incidenta povrijeđen je policijac.  

Skoro 120 navijača Vaterpolo kluba Partizan koji su pristupili objektu gdje se održavala utakmica, odbilo je da se podvrgne redovnom detaljnom pregledu zaštitara koji su osiguravali događaj. Osim toga, pokušali su nasilno da uđu u unutrašnjost objekta te im je od budvanske policije izdato upozorenje, na koje su se oglušili. Ova grupa navijača udaljena je s bazena, nakon čega su kamenicama gađali objekt i tom prilikom je nastala šteta na objektu i na službenom vozilu Uprave policije - saopćeno je iz policije. 


Oštećeno policijsko vozilo. Vijesti.me

Radi uspostavljanja javnog reda i mira, policija je upotrijebila zakonom predviđena sredstva prinude, naveli su iz policije.

U službene prostorije Centra bezbjednosti Budva do sada je dovedeno 25 osoba. Policija preduzima sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti radi procesuiranja osoba odgovornih za ovo narušavanje javnog reda i mira - navodi se u saopćenju. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.