REGION

Troje prvozaraženih iz Hrvatske negativno na novim testiranjima na koronu

Potvrdio je to ministar zdravstva Vili Beroš

Beroš: Dobre vijesti. Agencije

Avaz.ba

12.3.2020

Prva tri oboljela pacijenta od koronavirusa u Hrvatskoj pokazali su negativne testove na virus, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš za hrvatske medije. 

Prema njegovim riječima, ako se i drugi uzastopni nalaz pokaže negativnim, oni će u roku od 48 sati biti otpušteni na kućnu njegu.

Za sada nema novih slučajeva oboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj, a utvrđeno je da je negativna i djevojčica iz Zagreba.


Beroš: Dobre vijesti. Agencije

- Djevojčica iz Zagreba koja pohađa školu u Vrbanima negativna je na koronavirus. Sinoć sam kontaktirao s ministricom obrazovanja i direktorom škole. Iako je mogućnost zaraze isključena, školu će posjetiti epidemiolozi - potvrdio je Beroš.

On je prokomentirao i izjavu njemačke kancelarke Angele Merkel da će se koronavirusom vjerovatno zaraziti 70 posto stanovništva te zemlje te kazao kako se ta pretpostavka teoretski može realizirati, ali da nije siguran koliko je naučno utemeljena.

Dodao je kako se ne boji zaraze koronavirusom jer oko 80 posto oboljelih ima blagu kliničku sliku, a mnogi ni ne znaju da su zaraženi.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.