REGION

Obustava nastave u Crnoj Gori

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković saopćio je da je ova odluka donijeta u interesu očuvanja zdravlja svih građana

Premijer Marković: Nastavu smo obustavili da sačuvamo zdravlje učenika i svih građana. Agencije

Avaz.ba

14.3.2020

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković saopćio je da je odluka o obustavi nastave donijeta u interesu očuvanja zdravlja učenika i zaposlenih u prosvjeti, njihovih porodica i svih građana te da će pozvati medije da partnerski sa Vladom prenesu đacima nastavne sadržaje. 

Premijer Marković: Nastavu smo obustavili da sačuvamo zdravlje učenika i svih građana. Agencije

- Želimo da naši učenici i u ovoj situaciji budu usmjereni na nastavak školovanja. Zato sam zatražio da Ministarstvo prosvjete pripremi plan objavljivanja nastavno-obrazovnih sadržaja putem štampe, elektronskih medija i drugih kanala komunikacije za vrijeme trajanja obustave nastave. Pozvaću predstavnike medija da u partnerskom odnosu sa Vladom olakšaju prenošenje nastavnih sadržaja i učine ih dostupnim. Ovo nije zamjena za redovnu nastavu, niti će biti predmet ocjenjivanja po povratku u školske klupe. Cilj ove mjere je održavanje kontinuiteta obrazovnog programa u mogućoj mjeri – saopćio je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.