PANDEMIJA Najnoviji podaci

U Hrvatskoj četiri nova slučaja koronavirusa: Među oboljelima i ljekari

U planu ograničavanje rada nekih uslužnih objekata na 30 dana

Avaz.ba / Večernji list

U Hrvatskoj potvrđeno 69 slučajeva

Foto: Ilustracija


Štab civilne zaštite Hrvatske saopćio je o četiri nova slučaja koronavirusa od jutros. Dakle, ukupno je u Hrvatskoj u ovom trenutku 69 oboljelih, uključujući i šest ljekara, od kojih je troje zaraženo jer su bili u inozemstvu, a tu su informaciju prešutjeli nadležnima. 

Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović otkrio je da će jedan od novih zakona koji je dogovoren danas na sjednici Vlade, olakšati posao Nacionalnom štabu. Potvrdio je da je u planu ograničavanje rada nekih uslužnih objekata na 30 dana.

  • Raste broj zaraženih

    Raste broj zaraženih

    Foto: Ilustracija


- Sve je to s ciljem da se smanje mogućnosti socijalnih kontakata i minimiziraju situacije u kojima može doći do širenja virusa - kazao je Božinović.

Otkrio je i novu mjeru koja se odnosi na kontrolu granice.

- Što se tiče ovih konvoja kojima se osigurava promet robe, sve se odvija dobro. Danas je prošlo oko 711 kamiona. Također, sa Slovenijom smo dogovorili zatvaranje 27 pograničnih prijelaza, dok glavni ostaju otvoreni. Ministar Beroš  otkrio jeda trenutno imaju četiri nova slučaja, što znači ukupno 69 potvrđenih slučajeva. Testirano je 1.109 uzoraka.

NA VRH

Podijeli članak na