COVID - 19

Na Kosovu 63 osobe pozitivne na koronavirus

Preminula je jedna osoba do sada, stara 82 godine, dok su četiri osobe u teškom stanju, od kojih i jedna ispod 50 godina

Danas zabilježeno dvoje novozaraženih. Ilustracija

Avaz.ba

24.3.2020

Na Kosovu su registrirana još dva nova slučaja korona virusa, saopćili su iz kosovskog instituta za javno zdravlje. Broj zaraženih osoba dostigao je 63. 

U pitanju su slučajevi kontakta. Koronavirus je zabilježen kod žene (25) iz sela Vrapčić iz opštine Gnjilane i kod žene (73) iz sela Donje Sudimlje u opštini Vučitrn, piše KoSSev. 

U ponedjeljak uveče su iz ovog instituta saopćili da je zabilježeno 26 novih slučajeva koronavirusa, što je najviši broj potvrđenih slučajeva u jednom danu, od kada se na ovom instititu u Prištini vrše testiranja, od prve nedjelje marta.

Od sto ispitanih, 26 je bilo pozitivno. Od toga 14 je iz opštine Mališevo, 11 iz Gnjilana i jedan iz Đakovice. Od 26 potvrđenih slučajeva svi su u izolaciji, sada se prate njihovi kontakti.

Od 8. februara. do 24. marta u laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju testirano je 732 sumnjivih uzoraka na virus SARS-CoV-2, od čega su sada već šezdeset i tri njih potvrđeni kao pozitivni. Preminula je jedna osoba do sada, stara 82 godine, dok su četiri osobe u teškom stanju, od kojih i jedna ispod 50 godina. 

Više o koronivirus čitajte na linku: https://avaz.ba/tag/82572/koronavirus.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.