PRIMJER SOLIDARNOSTI

Zahvalni za dolazak svojih državljana: Turska šalje Srbiji testove na koronavirus

Dačić i Čavušolu razgovarali su o aktuelnoj situaciji u vezi s koronavirusom

Čavušolu: Bliskost dvije države. Arhiv

E. J. / Avaz.ba

25.3.2020

Turska će poslati Srbiji 500 kompleta za testiranje na koronavirusa, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova Srbije.

Bio je to znak zahvalnosti za to što je Srbija avionom, koji je jutros uputila iz Beograda u Tursku po svoje građane, prevezla do Istanbula i 150 turskih državljana. Istim avionom bit će upućeni i ti kompleti testova.

U saopćenju se navodi da je ministar vanjskih poslova Turske Mevlut Čavušolu (Cavusoglu) u telefonskom razgovoru srbijanskom ministru Ivici Dačiću zahvalio na tome što je Srbija prevezla do Istanbula 150 turskih državljana koji su se željeli vratiti kući.

Čavušolu je istaknuo da je ovo još jedan primjer solidarnosti u teškim vremenima koji dokazuje bliskost Srbije i Turske, koja je dodatno ojačana i dobrim odnosima turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdoana (Recep Tayyip Erdogan) i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Dačić i Čavušolu razgovarali su o aktuelnoj situaciji u vezi s koronavirusom i mjerama koje njihove države poduzimaju u borbi protiv pandemije.

Sve o koronavirusu čitajte na ovom linku:https://avaz.ba/tag/82572/koronavirus

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.