KORONAVIRUS

U Crnoj Gori sedam novih slučajeva, ukupno zaražene 82 osobe

Pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom nalazi se 6.278 osoba

U Kliničkom centru Crne Gore liječi se 14 pacijenata. Agencija

Avaz.ba

28.3.2020

U Crnoj Gori je koronavirus potvrđen kod još sedam ljudi, te je ukupan broj pozitivnih dostigao 82, saopćeno je iz Instituta za javno zdravlje. Pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom nalazi se 6.278 osoba. 


U Tuzima je zaražena 31 osoba, u Podgorici 27, Baru i Andrijevici po šest, Herceg Novom i Budvi po četiri, Ulcinju tri i u Danilovgradu jedna osoba.


Troje zaraženih na Jedinici intenzivnog liječenja Interne klinike. Ilustracija

U Kliničkom centru Crne Gore liječi se 14 pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa, od kojih troje na Jedinici intenzivnog liječenja Interne klinike.

Među potvrđenim slučajevima je i ljekar iz Opće bolnice Bar, a nekoliko njegovih kolega je u karanteni. U izolaciji su od ranije zdravstveni radnici zaposleni u Domu zdravlja u Andrijevici i Herceg Novom, a od danas i dio medicinskog osoblja u Baru.


Novac donirali i zatvorenici

Iz crnogorske vlade saopćeno je da je na račun koji je Nacionalni koordinacijski tim za zarazne bolesti otvorio za donacije do sada uplaćeno 4.275.477 eura i 42.000 dolara, prenosi Hina. Zanimljivo je da su novac, pored stranih investitora, privatnih i državnih kompanija, uspješnih sportaša donirali i zatvorenici koji kaznu služe u najpoznatijem crnogorskom zatvoru Spuž. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.