HRVATSKA

U Splitu zaraženi zatvorski čuvar i još 2 doktora iz bolnice, jedan je s onkologije

Sinoć je i prvi hrvatski političar objavio da je pozitivan na koronavirus, a riječ je o HDZ-ovom gradonačelniku Solina Daliboru Ninčeviću

U Hrvatskoj je dosad zaraženo 657 osoba. Agencije

Avaz.ba

29.3.2020

U susjednoj Hrvatskoj jučer se situacija s zarazom koronavirusom nešto popravila u odnosu na petak, koji je bio najgori dan dosad.

Lokalni štabovi  jutros su objavili podatke o 12 novozaraženih. Jučer je Nacionalni štab obavio da je 657 osoba zaraženo, a 49 osoba je izliječeno. No unatoč dobrim brojkama kada je riječ o novim slučajevima zaraze, jučer su stigle loše vijesti o još dvije preminule osobe. Riječ je o 92-godišnjoj ženi koja je preminula u Puli i 60-godišnjem Karlovčaninu koji je preminuo u Zaraznoj u Zagrebu. 

Sinoć je i prvi hrvatski političar objavio da je pozitivan na koronavirus, a riječ je o HDZ-ovom gradonačelniku Solina Daliboru Ninčeviću, koji je to objavio na Facebooku.

Osim toga, sinoć je stigla vijest da se pogoršalo stanje dvoje zaraženih koji su iz Dubrovnika hitno prebačeni u Split. Oni su sada na respiratoru.

Na upravo završenoj pres-konferenciji u Splitu potvrđeno je da je zaražen i doktor s onkologije splitskog KBC-a. Šef splitske bolnice na presici je potvrdio i da je zaražen liječnik s otorinolaringologije iste bolnice. 


Jučerašnji dan nešto bolji od petka, koji je rekordan po broju zaraženih. Agencije

Ukupno je 71 osoba pozitivna na koronavirus u Splitsko-dalmatinskoj županiji. To je još šest novozaraženih u odnosu na posljednje jučerašnje podatke iz Splitsko-dalmatinske županije. U ukupnom broju zaraženih je 22 zdravstvenih djelatnika.

Jedan pacijent je kritično.

Zaraza koronavirusom potvrđena je i kod zatvorskog čuvara iz Splita. Prethodno je potvrđeno da je zaražena i njegova supruga koja radi na Županijskom sudu u Splitu, 

Čuvar, kako je istaknuto iz Ministarstva pravosuđa, nije imao bliski kontakt sa zatvorenicima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.