TEORIJE

Jelena Đoković širila besmislenu teoriju o koroni, upozorili je: Neodgovorna si

Na snimci je dr. Tomas Kovan, kome u Kaliforniji oduzimaju doktorsku licencu - upozoravali su je pratitelji.

Podijelila video koji je mnogima bio sporan. Agencije

Avaz.ba

2.4.2020

Jelena Đoković, supruga Novaka Đokovića, na Instagramu je objavila snimku s neutemeljenom teorijom zavjere o nastanku koronavirusa te iznenadila mnoge. I to neugodno.

Toliko videa kruži danima, različite teorije o uzrocima korone, metodama liječenja, prevencije... Evo ga jedan koji sam dobila prije neki dan. Ko ima vremena neka pogleda. Baš me zanima što mislite. Pišite! - poručila je Jelena svojim pratiteljima uz snimku na kojoj se sugerira da 5G mreža ima veze s koronavirusom.

Kritike na račun gospođe Đoković. Agencije

Iznošenje ovakvih neutemeljenih teorija zavjere na Instagramu nije baš dobro sjelo njenim pratiteljima.

Poštovana gospođo Đoković, jako je neodgovorno što netko kao vi, tko drži do obrazovanja i znanosti, širi teorije zavjere i to pred milionskom  publikom. Većina navedenih informacija nisu potkrijepljene naučnim  dokazima i samo su puko nagađanje osobe koja ne razumije fiziku - poručila joj je jedna pratiteljica i prikupila desetke lajkova. 

- Molim te nemoj objavljivati ovakve neutemeljene snimke, na snimci je dr. Tomas Kovan (Thomas Cowan), kome u Kaliforniji oduzimaju doktorsku  licencu -  upozoravali su je pratitelji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.