LUDOST ILI RADOST

Dalmatinci prkose koroni: Splićani na plaži igrali picigina

Iako je danas temperatura mora bila 14 stepeni ni to strastvene zaljubljenike u picigin koji ne mogu bez njega nije zadržala da zaigraju u vrijeme pandemije

Avaz.ba / Dalmacija danas

2.4.2020

Ostani kući – poruka je nadležnih institucija koju smo čuli barem milion puta u posljednjih mjesec dana koliko traje borba s koronavirusom.  

Međutim, nekima je to teško dokazati. Unatoč stalnim prozivkama, Splićani su svaki dan odlazili na Marjan sve dok ga policija nije zatvorila. Onda su našli i drugo rješenje za otići u prirodu.

Grad pod Marjanom danas je okupalo sunce uz ugodnih 12 stepeni, nema više bure koja je tukla po gradu danima, a sunce je odmah, unatoč upozorenjima, natjeralo ljude van. U Splitsko-dalmatinskoj županiji je do sad zaraženo 143 osoba, ali ni to nije zasmetalo Splićanima koji su pohrlili na svježi morski zrak.

Tako je plaža na Firulama opet bila puna, a bilo je i onih hrabrih koji su se odlučili na partiju picigina. Iako je danas temperatura mora bila 14 stepeni ni to strastvene zaljubljenike u picigin koji ne mogu bez njega nije zadržala da zaigraju u vrijeme pandemije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.