NEPOŠTIVANJE MJERA

U Crnoj Gori se 40 ljudi zarazilo na sahrani u UIcinju

Mi sada imamo preko 100 inficiranih na taj način. Da je to poštovano, mi bi govorili o šezdeseatk inficiranih, a ne 160, kazao je Mugoša

Crna Gora: Ukupno 160 zaraženih. Agencije

Avaz.ba

3.4.2020

U Crnoj Gori je danas potvrđeno još 16 slučajeva oboljevanja od koronavirusa čime se broj oboljelih popeo na 160, a novih slučajeva je najviše u Podgorici, odnosno 10.

- Samo jedna sahrana u Ulcinju rezultirala je sa 40 inficiranih. Nepoštovanje mjere da se ne ide iz jednog grada u drugi je rezultiralo klasterom koji imamo u jednom selu. Nepoštovanjem mjere da se ne putuje u inostranstvo u vrijeme kada uveliko kreću epidemije u zemljama u okruženju, imamo klaster od 30 ljudi, drugi od oko 20 - kazao je direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša na redovnoj konferenciji za novinare.


Crna Gora: Novi zaraženi. Agencija

On je naveo da je nepoštovanje prijedloga da se ne održavaju masovni skupovi, kao što je vjerski skup u Doljanima, rezultiralo klasterom zaraženih.

 - Mi sada imamo preko 100 inficiranih na taj način. Da je to poštovano, mi bi govorili o šezdeseatk inficiranih, a ne 160 - kazao je Mugoša.

On je dodao da je epidemiološki nadzor pojačan na Vrelima Ribničkim, romskom naselju nadomak Podgorice, gdje je juče otkriven prvi slučaj oboljenja od koronavirusa, te da su brzo reagovali i preduzeli sve potrebne mjere.

Istakao je da između 10 i 15 posto pacijenata nije imalo simptome, a nosioci su virusa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.