CRNA GORA

Vlada: Najoštrije osuđujemo objavljivanje imena oboljelih, nadležni hitno da reagiraju

Ovim se pokušavaju urušiti kredibilitet institucija i podriti napori koje provode Vlada, NKT i sve nadležne institucije u nastavku uspješnog suočavanja Crne Gore s Covidom-19

Saopćenje iz Vlade Crne Gore. Arhiv

Avaz.ba

3.4.2020

Nakon što se pojavila informacija da internetom kruži spisak inficiranih koronavirusom u Crnoj Gori, oglasili su se iz Vlade. 

- Najoštrije osuđujemo objavljivanje imena lica oboljelih od Covida-19. Time se narušavaju osnovna ljudska prava! Pozivamo nadležne državne institucije da hitno ispitaju gdje je izvor ovog spiska i identifikuju one koji distribuiraju ove informacije - objavljeno je na Twitter nalogu Vlade. 

Kako je saopćeno, očekuju da nadležne institucije najhitnije poduzmu mjere u ovom pravcu i informiraju javnost o rezultatu istrage.  

- Podsjećamo da smo zahtijevali da se ispita i slučaj od 21. marta kada je u javnost dospio spisak lica u samoizolaciji sa matičnim brojevima. Ovim se pokušavaju urušiti kredibilitet institucija i podriti napori koje sprovode Vlada, NKT i sve nadležne institucije u nastavku uspješnog suočavanja Crne Gore s Covidom-19 - navedeno je iz Vlade.  


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.